Reinigen van monumenten

Monumenten - van historische gebouwen tot monumentale beelden - vragen om extra voorzichtigheid tijdens het reinigen. Voor behoud van het monument raden wij altijd aan om de reiniging te laten uitvoeren door experts. Wanneer het monument tijdens het reinigen aangetast raakt, kan dit bijvoorbeeld door weersinvloeden sneller tot schade leiden.

Het reinigen van monumenten dient daarom met de grootste zorg te gebeuren. Niet voor elk project wordt dezelfde reinigingsmethode gebruikt. Wat bij het ene monument geschikt is, kan bij het andere monument tot ernstige schade leiden, zoals afbrokkelen, schilferen of afzanden. De specialisten van CLEAN. FRESH. YOU. komen graag langs om de beste reinigingsmethode te bepalen.

Vraag meteen een offerte aan!

Voordelen:

  • Specialisten bepalen zorgvuldig de beste reinigingsmethode

  • Reinigen kan ernstige schade voorkomen

  • Vakmensen zien toe op behoud van bestaand uiterlijk

  • Binnen 24 uur een offerte

  • Volledig vrijblijvend

  • Duidelijk overzicht van de mogelijkheden

 

 

Ja, ik wil een offerte

Uitstraling van een monument

Bij het reinigen van monumenten is het van belang om de uitstraling te behouden. Sommige materialen krijgen een bepaalde aanslag dat dient te blijven zitten om het uiterlijk van het monument te behouden. Denk bijvoorbeeld aan patina bij koperen oppervlakten. Kennis over de materialen en de manier van reinigen is essentieel bij monumenten. De vakkundige schoonmakers van CLEAN. FRESH. YOU. kunnen bepalen welke manier van schoonmaken het meest geschikt is. Om het risico te verminderen, beginnen we het reinigen altijd op een proefvlak. Zo kunnen we het resultaat bepalen en schade voorkomen.

 

Laat monumenten reinigen door professionals

Een monument moet in goede staat behouden blijven om daar nog jaren van te kunnen genieten. Tijdens het reinigen is het daarom van belang om terughoudend te zijn en niet al te enthousiast aan de slag te gaan met reinigingsmiddelen voor bijvoorbeeld graffiti. Met de juiste middelen en binnen een bepaalde tijd is graffiti goed te verwijderen. Bij het reinigen van monumenten geven we de voorkeur aan behoud van het bestaande uiterlijk. De ouderdom van een monument mag gezien worden want deze hoort bij de geschiedenis. De schoonmakers van CLEAN. FRESH. YOU. zien hierop toe.