Reinigen van dakpannen

Uiteraard maakt het een huis of een bedrijfspand een stuk aantrekkelijker wanneer het dak weer helemaal schoon is. Net als bij het reinigen van de gevel kan dit een groot verschil uitmaken in de uitstraling van het gebouw. Ook bij een eventuele verkoop zal dit niet onopgemerkt blijven. Maar bij het reinigen van dakpannen is de uitstraling niet het belangrijkste doel. Het zijn juist de vervelende problemen als gevolg van de vervuiling, zoals lekkages, die we met dakpannen reinigen voor willen zijn!

Bij Clean Fresh You hebben wij alle expertise in huis om het dak weer de gewenste uitstraling te geven. Wij zorgen er niet alleen voor dat die uitstraling voor een lange tijd behouden blijft, maar ook dat mogelijke (aankomende) problemen op tijd worden opgemerkt en ook direct worden verholpen. Wij leveren een totaaloplossing waarmee uw dakpannen weer heel wat jaren vooruit kunnen!

Vraag meteen een offerte aan!

Voordelen:

  • Weer een schone en mooie uitstraling van het dak

  • Het reinigen van het dak verlengt de levensduur van de dakpannen

  • Lekkages door haarscheurtjes in de dakpannen door mos kunnen worden voorkomen.

  • Binnen 24 uur een offerte

  • Volledig vrijblijvend

  • Duidelijk overzicht van de mogelijkheden

 

 

Ja, ik wil een offerte

Mos en andere vervuiling verwijderen

Dakpannen hebben het maar zwaar te verduren met al die weersinvloeden. Van (zure) regen en strenge vorst tot de brandende zon. Daarnaast zullen zich op de dakpannen in de loop der jaren ook verschillende soorten vervuiling gaan hechten waarvan mos toch wel de ergste is. Mos geeft namelijk zuren af die in de dakpannen gaan bijten en kan vervelende scheuren veroorzaken die een lekkage tot gevolg kunnen hebben. Voorkomen is daarom altijd beter dan genezen! Met het reinigen van de dakpannen zorgt Clean Fresh You ervoor dat al die vervuiling verleden tijd is, inclusief dat vervelende -en lelijke- mos!

 

Dakpannen reinigen én impregneren of coaten

Het reinigen van de dakpannen is stap één, maar u kunt er ook voor kiezen om aanvullend de dakpannen te laten impregneren of coaten. Hierdoor ben u er voor lange tijd van verzekerd dat de dakpannen de klus weer aankunnen waarvoor te zijn bedoeld. Bovendien zorgt het impregneren of coaten voor een betere isolatie, waardoor u weer meer controle heeft over het binnenklimaat. 

Het impregneren en coaten zorgen allebei voor meer bescherming, alleen er zit een verschil in de manier waarop. Bij impregneren trekt het kleurloze middel in de dakpan en wordt er van binnenuit beschermd. De dakpan behoudt hierbij de kleur van na de reiniging. Bij coaten bindt het middel zich aan de oppervlakte van de dakpan en wordt er van buitenaf beschermd. Aan de coating kan ook een kleur worden meegegeven, waardoor het dak er weer als nieuw uitziet of zelfs een heel andere kleur kan krijgen. Het coaten van dakpannen is iets arbeidsintensiever dan het impregneren, waardoor de kostprijs hiervan dus ook iets hoger ligt.

 

Laat uw dakpannen reinigen door een specialist

Uiteraard kunt u ervoor kiezen om uw dakpannen zelf te reinigen, maar wij raden aan om dit toch te laten doen door een specialist. Bij een verkeerde manier van reinigen of bij het gebruik van verkeerd materiaal, kan dit juist meer schade tot gevolg hebben. Zeker als er al wat beschadigen aanwezig zijn, kan dit snel gaan.

Clean Fresh You is zo'n specialist! Wij gaan hierbij verder dan alleen het reinigen van uw dakpannen. Tijdens onze werkzaamheden inspecteren wij tevens de staat van de dakpannen, de nokvorsten, het aanwezig lood en ook de voegen. Tegengekomen schade kunnen wij dan direct herstellen, zodat u daar in de toekomst geen hinder van zult hebben. Zo leveren wij een professionele compleetoplossing die heel wat zorgen wegneemt! Heeft u vragen over het reinigen van dakpannen? Stel ze dan gerust of vraag direct een offerte aan.